Výsledky Moravského poháru 2017 – soutěže cukrářů

Dne 6. 4. 2017 proběhlo  vyhlášení výsledků třídenní cukrářské soutěže Moravského poháru 2017. Hodnotící komise zastoupená certifikovanými komisaři AKC ČR a cukrářskými odborníky rozhodla o vítězi mezinárodní soutěže Moravský pohár 2017. Předsedou komise byla Eliška Dernerová - cukrářský technolog, předsedkyně AKC ČR pobočka Brno a certifikovaný komisař. Další členové jsou Ing. Pavla Permedlová – cukrářka, místopředsedkyně AKC ČR pobočka Brno a certifikovaný komisař, Jakub Derner – technolog firmy CESK, s. r. o., Brno a Božena Zahálková – učitelka odborného výcviku, SOŠ a SOU Polička.

Soutěžící měli za úkol vytvořit:

  1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů na volné téma připravený společně s degustačním vzorkem pro porotu.
  2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů) s přesně stanovenou hmotností a třemi degustačními vzorky.
  3. Dekorační výrobek (tzv. skulptura) z jedlých materiálů jako jsou např. modelovací hmoty, čokoláda, karamel a podobně.

Podrobné informace a propozice ke stažení.

Pořadí Jméno a příjmení Škola Celkový počet bodů (max. 100)
1. Monika Frolková Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví, Bzenec, p. o. 89,25
2. Monika Obrová Střední škola Brno, Charbulova, p. o. 89,00
3. Svatava Zalotěnková Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm 72,67
4. Jia Mei Zhanová Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž 64,33
5. Andrea Miglierini Stredná odborná škola gastronómie a hotelových služieb, Bratislava 61,50
6. Eliška Vyskočilová  Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Třešť 57,75
7. Monika Zapletalová Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická, Uherské Hradiště 56,50
8. Zuzana Benáčková Obchodní akademie a hotelová škola, Třebíč 54,17

Soutěžní výrobky